Fernando Alonso: “De F1 is een egoïstische en fake wereld, dat besef ik nu”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Fernando Alonso hebben zijn sabbatjaren weg van de Formule 1, en het feit dat hij in verschillende andere raceklassen heeft geracet, ervoor gezorgd dat hij heeft ingezien dat de F1 een erg egoïstische en fake wereld is. Tegelijkertijd beseft hij nu veel beter hoe je als F1-piloot met een klein gebaar iets kan terugdoen voor de fans.

“Ik heb de Formule 1 gezien, wat in de autosport zeer verschillend is van andere categorieën,” vertelt Alonso tegenover de ‘High Performance Podcast’. “Het is veel egoïstischer, op een bepaalde manier is het veel meer glamoureus maar op een andere manier is het tegelijkertijd ook veel meer fake. Ik vond Le Mans, de IndyCar of Dakar veel meer pure autosport.”

Van op zijn zetel, weg van de Formule 1, keek Fernando Alonso op een andere manier naar de Formule 1 als sport. Hij besefte ook hoe je als rijder door enkele kleine gebaren toch iets groots kan doen voor je fans.

“De Formule 1 heeft veel meer haar aantrekkingskracht, de mensen willen de races bijwonen, ze willen op tv ernaar kijken. Ik keek ook naar de F1-races op tv, ik apprecieerde een beetje meer de dingen waarvan ik als rijder niet hield,” aldus Alonso. “Het volkslied, het parade-rondje over het circuit, de media en tv-camera’s die iets meer toegang krijgen. Wanneer je een rijder bent dan haat je die momenten.”

“Wanneer je echter thuis zit dan mis je die momenten. Wanneer één of twee rijders wat meer lachen of iets toegankelijker zijn dan apprecieer je dat thuis.”

“Toen ik terugkeerde naar de sport denk ik dat ik iets meer ontspannen met die dingen omging. Ik nam wat meer tijd voor de fans en tv, dit soort dingen omdat ik meer het belang ervan begrijp en dat was alleen maar omdat ik zelf twee jaar geen deel van de F1 uitmaakte.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner