“De Formule 1 zal geen last ondervinden van de crisis op de cryptomarkt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes moesten ze de stickers van sponsor FTX van de wagen halen nadat het crypto-handelsplatform failliet ging maar McLaren-baas Zak Brown denkt niet dat de F1 last zal ondervinden van de crisis op de cryptomarkt.  

McLaren is alvast niet bang dat hun cryptosponsor OKX er niet goed voor staat. “We voelen ons heel comfortabel bij OKX, we hebben een ongelofelijke hoeveelheid onderzoek gedaan voor we deze deal sloten”, aldus Zak Brown tegenover ‘Autosport.’

“We konden onze eigen partner kiezen omdat we een paar keer benaderd zijn, we geloven dat we de juiste partner in deze business gekozen hebben. We kennen de achtergrond, de reserves, de deposito’s, hoe ze opereren. Ik voel me er heel comfortabel bij.”

Brown denkt alvast niet dat de crisis in de cryptowereld een verdere impact zal hebben op de Formule 1.

“De FTX situatie lijkt zeker een complete puinhoop te zijn. Ik vergelijk het met het internet toen het begon. Je had veel internetbedrijven. Veel haalden het niet, maar toen kwamen bedrijven als Amazon er vrij goed uit.”

“Ik denk dat het hetzelfde zal zijn met crypto en blockchain. Je had gewoon zoveel mensen die er op af stormden. En het eindresultaat zal een handvol, en ik weet niet wat dat aantal is, echte serieuze spelers zijn.”

“Iedereen die ik heb gesproken binnen de financiële sector is erg positief over crypto en blockchain als financieel instrument voor de toekomst. En het is gewoon een kwestie van wie de grote spelers in de ruimte zullen zijn. We zijn ervan overtuigd dat OKX daar één van zal zijn en ze zijn rotsvast bij ons.”

Op lange termijn is er volgens de Amerikaan ook geen verschil is met andere bedrijven die ooit in de Formule 1 waren en de sport verlaten hebben.

“Ik denk dat elke keer dat er een verschuiving in de sport plaatsvindt, er is: ‘oh jee, wat gaat er gebeuren als het tabaksgeld de sport verlaat? Wat gebeurt er als deze fabrikant de sport verlaat?

“Maar de sport is zo sterk dat er altijd wel iemand is om in te springen. Dus het zou jammer zijn als er veel impact is, maar ik denk dat de sport gewoon goed is.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print