“De frustraties van Alonso zijn ook onze frustraties”

Indien Ferrari volgend seizoen eindelijk de wereldtitel nog eens wil behalen dan zijn er heel wat dingen die beter moeten. Heel wat frustraties dus bij Alonso en het team dit seizoen.
image
Stefano Domenicali, de teambaas van Ferrari, laat weten dat de frustraties van de Spanjaard ook de frustraties van het team zijn. Ferrari beseft immers dat bepaalde dingen serieus beter moeten tegen volgend seizoen.

“Voor mij is het belangrijk dat we voor ons allemaal zorgen dat we over een goede wagen beschikken, want zijn frustraties zijn ook onze frustraties,” aldus Stefano Domenicali. “Indien je er niet in slaagt om een rijder die steeds tot het uiterste gaat en tot het bittere einde de strijd aangaat, dan denk ik dat het belangrijk is dat we ons focussen op hoe we de wagen in de toekomst gaan verder ontwikkelen.”

Stefano Domenicali geeft toe dat Ferrari vooral vanaf halverwege het seizoen geen progressie meer heeft geboekt. Tegelijkertijd zegt hij echter ook dat Ferrari zal blijven strijden tot de laatste race in Brazilië, uiteraard niet voor de wereldtitel maar wel voor haar plaats in het klassement bij de constructeurs.

“Helaas zijn we tijdens de tweede helft van het seizoen geen stap vooruit gegaan, terwijl de andere teams dat blijkbaar wel gedaan hebben. Mercedes bijvoorbeeld heeft geen stap vooruit gedaan maar heeft zich wel meer verbeterd dan ons. Er is iets gebeurd en wij moeten dat proberen rechtzetten,” besluit de teambaas van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}