De goede voornemens van Lando Norris

Ondanks een degelijk debuutseizoen in de F1 neemt Lando Norris zich voor om de dingen in 2020 met wat meer ernst aan te pakken.


Lando Norris is een verademing in het F1-wereldje waar sommigen zichzelf veel te serieus nemen. De twintigjarige Brit is altijd te vinden voor een grapje en hij ligt bij de andere rijders goed in de groep, zowel de nieuwelingen als de ervaren rotten.

In zijn debuutseizoen wist hij zijn teamgenoot Carlos Sainz te verslaan met elf tegen tien in de kwalificaties maar als het aankomt op punten verzamelen moest hij zijn meerdere erkennen in zijn Spaanse teamgenoot.

Met een jaar ervaring achter de kiezen volgt nu het jaar van de bevestiging en Norris beseft dat hij aan de bak moet.

“In sommige opzichten denk ik dat ik bijna te ontspannen ben geweest, en te veel plezier heb gemaakt,” zei hij tegen ‘Autosport magazine’.

“Misschien heb ik soms een beetje overdreven om het te grappig te maken, en me niet te concentreren zoals ik zou moeten doen.”

“Toen het ernstiger werd, heb ik me niet zo gefocust zoals ik zou moeten doen.”

Volgens hemzelf is hij er niet in geslaagd om aan die dingen te werken die er moeten voor zorgen dat er ook op zondag goede resultaten kunnen geboekt worden. Naar eigen zeggen vond hij het allemaal te vanzelfsprekend.

Een van de grootste uitdagingen zal waarschijnlijk worden om een balans te vinden tussen die goedlachse, ontspannen Norris van naast de baan en de soms zeer zelfkritische Norris tijdens de race.

“Er is een compromis,” erkende hij. “Ik wil nog steeds soms gewoon plezier hebben, mijn eigen trui dragen, dat soort dingen.”

“Ik ben niet gewoon binnengekomen en omringd geweest door te veel serieuze dingen en mensen. Ik denk dat dat ook helpt bij mijn vermogen om aan verschillende dingen te werken, en om me te verbeteren als chauffeur.”

Norris werd door de fans verkozen tot “Rookie Of The Year” en daar is hij best trots op. Hij vertelt dat zijn goede relatie met zijn teamgenoot Carlos Sainz zeker heeft bijgedragen aan zijn mooie debuutseizoen.

“Carlos was een goede mentor voor mij,” zei hij tegen Motorsport.com. “Ik heb veel van hem geleerd.”

“Er zijn veel dingen die me hebben geholpen om het beter te doen, die me hebben geholpen om hem te verslaan in sommige gevallen. Dat komt door wat ik heb opgepikt, dankzij hem.

“Hij was zelf erg goed en stond er voor open om me te helpen,” voegde Norris eraan toe. “Ik probeerde hem hetzelfde te geven en dat was ook iets goeds tussen ons vorig seizoen.”

“Hij was een goed persoon om van te leren.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen