Gelukkig Nieuwjaar !!!


Beste bezoeker,

2019 zit erop en 2020 is aangebroken. Wij van F1journaal.be hopen dat je hebt genoten van de overgang van oud naar nieuw en wensen je het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Voor 2020 wensen we jullie naast alle geluk en een goede gezondheid uiteraard ook een schitterend en spannend F1-seizoen.

Het F1-seizoen 2019 stond in het teken van de zesde F1-titel van Lewis Hamilton en de zesde wereldtitel op rij voor Mercedes. In 2020 gaat Hamilton op zoek naar het ultieme en lang onaantastbaar geachte record van Michael Schumacher: zeven wereldtitels in de Formule 1.

Voor Red Bull Racing en Max Verstappen was het eveneens een erg goed jaar. Strijden om de wereldtitel lukte niet maar er werd samen met motorpartner Honda een serieuze stap vooruit gezet. In 2020 willen Max Verstappen en Red Bull ongetwijfeld voor niets minder dan de wereldtitel gaan, van een goed voornemen gesproken!

Wat Ferrari betreft was het een seizoen met gemengde gevoelens. Charles Leclerc veroverde tijdens zijn eerste seizoen bij de Scuderia maar liefst zeven poleposities en twee overwinningen. Sebastian Vettel ontgoochelde echter en dat kan over het algemeen ook over Ferrari gezegd worden.

Ferrari reisde na de wintertests als grote favoriet af naar de eerste race in Australië maar kreeg daar meteen het deksel op de neus. Pas tijdens de tweede seizoenshelft kon het terugvechten en 2020 moet voor het zoveelste jaar op rij het jaar worden waarin het eindelijk opnieuw wereldkampioen wordt.

Een aangename verrassing was 2020 dan weer voor McLaren, dat erin slaagde om totaal onverwacht een enorme stap vooruit te zetten. Met de Renault-motor achterin haar wagen en Lando Norris en Carlos Sainz als volledig nieuw rijdersduo was het na de drie topteams ‘best of the rest’.

2020 wordt voor McLaren op zijn minst het jaar waarin het dient te bevestigen en liefst nog een bijkomende stap richting de top drie zet. Voor Robert Kubica is het na een mislukte comeback dan weer de stap opzij en weg uit de Formule 1.

Het autosportseizoen 2019 stond echter vooral ook in het teken van de overlijdens van Charlie Whiting en Niki Lauda. Het was echter de verschrikkelijke crash en het overlijden van F2-piloot Anthoine Hubert die voor een emotionele schokgolf in de autosportwereld zorgde.

U merkt het beste bezoeker, er is ook in 2019 opnieuw bijzonder veel gebeurd. Belangrijk en minder belangrijk nieuws waarvoor u F1journaal.be bezocht en waarvoor we u graag bedanken voor het vertrouwen dat u in onze dagelijkse berichtgeving had.

We zullen ook in het nieuwe jaar ons uiterste best doen om jullie op de hoogte te houden van alle weetjes en nieuws uit de Formule 1.

Nu is het aftellen naar 15 maart 2020, wanneer in Melbourne met de GP van Australië de eerste race van het nieuwe F1-seizoen 2020 van start gaat. Uiteraard zijn er eerst nog de presentaties van de nieuwe F1-bolides en de twee wintertests in Barcelona.

Vanwege iedereen bij F1journaal.be wensen we jullie een Gelukkig Nieuwjaar!

F1journaal.be draait volledig op vrijwilligers. Ook voor onze berichtgeving in 2020 zoeken wij nog enkele vrijwilligers. Interesse om mee te werken aan F1journaal.be? Contacteer ons dan via info@f1journaal.be
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:20:”EMOs4AWWsAAYnLQ.jpeg”;}
F1journaal.be wenst jullie een gezond en gelukkig 2020.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print