Lewis Hamilton maakt zich zorgen over kansen van jong racetalent

Lewis hamilton laat weten bezorgd te zijn over de steeds hoger wordende kosten in de junior-klasses van de motorsport. Hij vreest dat toekomstige kampioenen minder kansen krijgen omwille van het financiële aspect.


De zesvoudige wereldkampioen is opgegroeid in een middenklasse-gezin en in zijn jeugdjaren moest zijn vader keihard werken om de carrière van zoonlief te financieren.

Hamilton is bezorgd dat de hoge kosten die een motorsportcarrière met zich meebrengt al vanaf jeugdige leeftijd bepaalde mensen het moeilijk maakt om een kans te krijgen.

“Ik denk dat de richting die de autosport is uitgegaan, als je kijkt naar de Formule 3, het niet meer hetzelfde is als vroeger,” vertelde hij Motorsport Week.

“GP3, GP2 – die dingen worden steeds duurder, en dat hoeft over het algemeen niet zo te zijn,” vervolgde hij.

“Formule Renault is niet de opstapklasse die het vroeger was,” voegde hij eraan toe. “Karting wordt steeds duurder, maar dat hoeft niet echt.”

Nog niet zo lang geleden liet Hamilton optekenen dat hij hoopt dat de F1 diverser en toegankelijker wordt maar als de kosten blijven stijgen zullen bepaalde mensen onvermijdelijk uit de boot vallen. Hij wil meewerken om jong talent een kans te geven in de sport.

“Ik probeer gewoon na te denken over wat ik kan doen. Diversiteit is een voortdurende kwestie, en zal dat nog lang blijven.”

“Er is slechts een bepaalde hoeveelheid die ik kan doen,” gaf hij toe. “Maar het staat bovenaan mijn prioriteiten in termen van wat ik op lange termijn wil doen.”

“Ik probeer na te denken over wat het is dat ik daadwerkelijk kan doen. Hoe ik kan werken met de F1, in plaats van het gewoon een vinkje op hun lijst van dingen toe te voegen aan wat we ook doen.”

“Ik wil eigenlijk hebben dat er echt iets wordt gedaan en een merkbaar verschil maken,” besloot de zesvoudig F1-kampioen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen