“Max Verstappen is in 2020 de belangrijkste titelrivaal van Lewis Hamilton”

Volgens voormalig F1-piloot Alex Wurz zal Max Verstappen voor Lewis Hamilton in 2020 de belangrijkste uitdager worden in de Brit zijn jacht naar een zevende F1-titel.


Max Verstappen slaagde er het voorbije F1-seizoen in om samen met Red Bull en Honda een serieuze stap vooruit te zetten. Verstappen eindigde het seizoen als derde in het kampioenschap.

Volgens Alex Wurz zal Lewis Hamilton ook in 2020 wereldkampioen worden, al verwacht hij wel dat Verstappen de belangrijkste uitdager van Hamilton zal worden in de strijd om de titel.

“Ik denk dat Hamilton kampioen wordt, maar Max Verstappen zal het hem moeilijk maken,” vertelde Wurz tegenover ‘Speedweek’.

Vooral de progressie die Red Bull en Honda in 2019 gemaakt hebben zal er volgens Wurz toe leiden dat Verstappen in de titelstrijd meer naar de voorgrand zal kunnen treden.

“Met het vormpeil en de dynamiek die er nu is bij Red Bull Racing-Honda kan Verstappen kampioen worden. Ik ben vooral verrast door de enorme vooruitgang die Honda geboekt heeft, wat zeer belangrijk is voor de Formule 1.”

“Dit is geweldig voor de sport,” besloot Wurz.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print