“De Halo heeft het leven van Lewis Hamilton gered tijdens crash”

F1
F1

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tonen de beelden van de crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen duidelijk aan dat de Halo het leven van Hamilton heeft gered.

De voorbije jaren was er een grote discussie over het al dan niet nuttig zijn van de Halo, de discussie draaide op een bepaald moment zelfs vooral rond het ‘niet mooi zijn’. Maar kijk, ondertussen wordt er al enkele jaren met de Halo op de F1-bolides gereden en ook tijdens de Italiaanse GP bewees de Halo opnieuw zijn nut.

“De Halo heeft zeker en vast Lewis zijn leven vandaag gered,” aldus Toto Wolff. “Het zou een verschrikkelijk ongeval geweest zijn. Ik mag er niet aan denken dat we de Halo niet zouden gehad hebben.”

Volgens Toto Wolff moeten Hamilton en Verstappen elkaar meer ruimte geven zodat het niet zoals vandaag tot crashes komt.

“Ze moeten elkaar ruimte geven, ze moeten hard tegen elkaar racen maar ze moeten ongevallen vermijden,” aldus Wolff.

“Het was leuk tot nu toe maar we hebben gezien dat de Halo vandaag Lewis zijn leven heeft gered en ook Max had in Silverstone een erg zware crash. We willen niet in een situatie komen waarbij er iemand echt zwaargewond geraakt.”

Hamilton zelf hield gelukkig weinig over aan de crash met Verstappen: “Ik ben een beetje stijf en heb wat een pijnlijke nek,” aldus Hamilton. “De band landde op mijn hoofd maar ik ben oké.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print