Lewis Hamilton: “Verstappen wist wat hij deed, hij wist wat er ging gebeuren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton is Max Verstappen duidelijk de schuldige voor de crash die Verstappen en hij tijdens de GP van Italië maakten.

“Ik was zo hard mogelijk aan het racen als ik kon, ik geraakte eindelijk voorbij Lando Norris,” blikte Hamilton bij ‘Sky Sports’ terug op zijn race.

“Ik was aan de leiding, of toch virtueel werd mij gezegd, dus ze haalden me binnen voor een pitstop. De pitstop was duidelijk traag, ik verloor enkele seconden, ik denk een seconde of iets meer.”

“Ik kwam buiten, ik zag Daniel voorbij komen, ook Max was op komst. Ik zorgde ervoor dat ik aan de buitenkant een wagen ruimte liet voor hem.”

“Ik ging de eerste bocht in, ik lag voorop en ik ging richting de tweede bocht. En plots lag hij met zijn wagen bovenop mij.”

Hamilton vergeleek het moment in de eerste chicane vervolgens met wat er in de openingsronde was gebeurd. Ook toen kwam het tot contact tussen Hamilton en Verstappen, maar dan in de Roggia chicane.

“Ik bevond me in exact dezelfde positie maar ik gaf toen af, dat is racen,” vertelde Hamilton.

“Hij wou vandaag niet afgeven. Hij wist wat er zou gebeuren toen hij naar de tweede bocht ging. Hij wist dat hij over de kerbstones zou gaan, maar toch deed hij het.”

“We zullen de stewards spreken en zien wat ze er van vinden. Maar ik weet eigenlijk niet wat ik er verder over moet zeggen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print