Max Verstappen haalt uit naar Hamilton: “Je moet met twee door de bocht willen gaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Italië kwam het tot een aanrijding en crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Volgens Verstappen moet je met twee rijders door de eerste bocht willen gaan en dat was volgens hem bij Hamilton dus niet het geval.

Over de schuldvraag mochten Hamilton en Verstappen na afloop van de race uitleg gaan geven bij de stewards maar uit de reactie van Verstappen na afloop van de race bleek duidelijk dat hij zichzelf niet verantwoordelijk acht voor de crash.

“We zaten dicht bij elkaar in bocht één en Hamilton kneep me bij het remmen in de bocht, waardoor ik het groene gedeelte op moest om te voorkomen dat we elkaar zouden raken,” blikt Verstappen terug op de bewuste fase in de race en zo valt te lezen op zijn website.

“Daarna probeerde ik buitenom te gaan, maar hij bleef me afknijpen. Dat had ik niet verwacht en was ook niet nodig. Op een gegeven moment had ik niet meer genoeg ruimte om die bocht te maken, waardoor we er beiden vanaf gingen.”

“Crashen wil ik natuurlijk nooit. Ik wil gewoon mooi racen. Maar je hebt twee man nodig om samen die bocht door te komen. Als er een daarvan niet wil meewerken, houdt het natuurlijk op. Ik wilde met hem samenwerken, ik wilde racen. Helaas raakten we elkaar.”