De naam Villeneuve zal opnieuw op een Ferrari staan

Jaques Villeneuve zal ter herinnering aan vader Gilles Villeneuve uitzonderlijk met de Ferrari 312 T4 mogen rijden.
Komende maand is het exact 19 jaar geleden dat Gilles Villeneuve om het leven kwam op het circuit van Zolder. Vast en zeker kent ook u het enorm sensationeel duel tussen Gilles Villeneuve en René Arnoux. Gilles Villeneuve is nu nog steeds gekend als een moedig, snel en talentvol racepiloot die op bijzondere wijze met zijn fans en de pers wist te communiceren.

Momenteel kunnen jongere talenten Gilles Villeneuve enkel nog ervaren uit herhalingen van wedstrijden, interviews met nabestaanden of journalistieke columns. Komende maand kan de echte liefhebber alvast een unieke kans grijpen.

Op het circuit van Fiorano zal komende maand opnieuw de naam Villeneuve op de legendarische Ferrari 312 T4 pronken. Men wil dat het hele gebeuren rondom de wagen identiek is aan de situatie in 1979. Alle namen die destijds binnen Ferrari circuleerden zullen terug worden samengebracht.

In 1979 won Gilles Villeneuve samen met Jody Scheckter de wereldtitel bij de constructeurs. Ferrari werkt mee aan het initiatief omdat de legendarische Gilles Villeneuve tot de geschiedenis van de Italiaanse renstal blijft behoren. De eerste overwinning van Gilles Villeneuve vond plaats in Canada. Een eer die hem nooit nog zou kunnen worden afgenomen. Arnoux en Pironi waren niet altijd zijn dikste vrienden maar op het circuit moest dat ook helemaal niet. Het waren bijzondere tijden waarvan veel kenners zich afvragen of daar zo stilaan nog iets van overgebleven is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print