“De nieuwe F1-bolides zullen ongelooflijk snel zijn!”

F1
F1

De teams leggen momenteel de laatste hand aan hun nieuwe F1-bolides. De nieuwe generatie wagens gaan er niet alleen helemaal anders uitzien, ze zullen volgens voormalig F1-piloot Nico Hulkenberg ook ongelooflijk snel zijn.

Dit jaar zien we in de Formule 1 de grootste reglementswijzigingen in meer dan tien jaar. De nieuwe F1-bolides zullen 18-inch in plaats van 13-inch banden hebben en ook op aerodynamisch vlak zien ze er helemaal anders uit.

Volgens ingewijden zullen de nieuwe F1-bolides een stuk trager zijn maar niet iedereen is het daarmee eens. Op basis van zijn eerste indrukken verwacht Nico Hulkenberg dat de nieuwe F1-bolides ongelooflijk snel zullen zijn.

“Ze probeerden om de nieuwe generatie F1-bolides iets trager te maken, meer uitdagender om mee te rijden, de focus moest meer op de rijders komen te liggen om het verschil te maken in plaats van de wagens en de aerodynamica die domineert,” schrijft de voormalig F1-piloot in een column voor LinkedIn.

“Op basis van eerste ervaring verwacht ik echter dat de nieuwe wagens ongelooflijk snel zullen zijn en niet trager zullen zijn dan de voorbije generatie F1-bolides.”

Hulkenberg stelt zich ook openlijk de vraag of het beoogde doel van ‘closer racen’ en ‘makkelijker inhalen’ met de nieuwe generatie F1-bolides daadwerkelijk behaald zal worden.

“De rijervaring is ook niet echt veranderd, althans niet in de simulator. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe wagens in het echt elkaar kunnen volgen, of dat echt beter zal gaan.”

“In de simulator is de bochtensnelheid extreem hoog, het risico op zogenaamde ‘dirty air’ bestaat nog steeds en ik kan me moeilijk inbeelden dat het volgen van een andere wagen tegen deze snelheden comfortabel en eenvoudig zal zijn.”

“Ik hoop echter dat ik positief verrast zal worden. Eenmaal de tests ter voorbereiding van het nieuwe seizoen van start gaan zullen de rijders en teams echt leren hoe deze nieuwe generatie wagens zich op het circuit gedragen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022