Lando Norris: “Als ik met George Russell kan strijden heb ik een goede start, of hij een erg slechte!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Met George Russell kunnen strijden was in 2021 ongetwijfeld niet het doel van Lando Norris maar voor dit jaar zou dat volgens de jonge Brit een goed teken zijn.

Logisch, want in tegenstelling tot vorig jaar zal George Russell dit jaar niet voor Williams maar wel voor Mercedes rijden, waar Russell de teamgenoot van Lewis Hamilton zal zijn. Indien Lando Norris dit jaar met Russell kan strijden zou dat inderdaad betekenen dat McLaren Mercedes heeft bijgehaald.

“Ik hoop vooral dat we wiel-aan-wiel kunnen racen met Russell,” vertelde Norris eind vorig jaar tegenover diverse media. “Als we wiel-aan-wiel kunnen strijden dan hebben we denk ik een goede start, of hij heeft een slechte!”

“We zijn echter optimistisch en ik hoop dat we een goede start van het seizoen kennen, dat we ons dichter bij Ferrari, Mercedes en Red Bull bevinden, in het bijzonder die laatste twee.”

Ook Lando Norris durft zich echter niet aan een voorspelling wagen, de nieuwe regels en nieuwe F1-bolides maken het moeilijker dan ooit om de toekomstige krachtsverhoudingen te voorspellen.

“We zullen zien. Tijd zal raad brengen. Ik denk niet dat iemand al echt weet waar de anderen aan het begin van het seizoen zich zullen bevinden,” aldus Norris.

“We hebben zeker en vast wat achterstand goed te maken en dat zal niet eenvoudig zijn, ook al zijn er nieuwe regels die ingaan.”

“Als ik met George aan het racen ben dan betekent het dat we met Mercedes aan het strijden zijn en dan denk ik dat we een goede seizoensstart hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022