“Sebastian Vettel moet terugkeren naar Red Bull”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone moet Sebastian Vettel zeker nog geen afscheid nemen van de Formule 1. Meer zelfs, Ecclestone vindt dat Sebastian Vettel moet terugkeren naar Red Bull om te bewijzen hoe snel hij nog is.

Sebastian Vettel reed van 2009 tot en met 2014 bij het Red Bull F1-team, een erg succesvolle periode waarin de Duitser maar liefst vier wereldtitels op rij behaalde. Vettel leek de nieuwe Michael Schumacher en hij leek ook op weg om de records van zijn idool te gaan bedreigen.

De introductie van de v6-hybridemotoren besliste er echter anders over, Mercedes begon de sport te domineren en Vettel maakte de overstap naar Ferrari. Vettel slaagde er niet in om bij de Scuderia een vijfde wereldtitel te veroveren en vorig jaar maakte hij de overstap van Ferrari naar Aston Martin.

Bij Aston Martin reed Vettel een meer dan behoorlijk seizoen maar de Britse constructeur kan de viervoudig wereldkampioen duidelijk niet het benodigde materiaal geven om voor een nieuwe wereldtitel te strijden. De speculaties over wanneer Vettel afscheid zal nemen van de sport keren dan ook met de regelmaat van de klok terug.

Bernie Ecclestone vindt echter niet dat Vettel al afscheid moet nemen: “Hij moet afscheid nemen wanneer hij dat zelf nodig acht,” antwoordde de voormalig F1-baas op de vraag van ‘Sport1’ wanneer Vettel moet stoppen.

Ecclestone is en blijft overduidelijk een fan van Vettel. Hij vindt dat Vettel nog steeds over de nodige kwaliteiten en snelheid beschikt maar dat hij het materiaal moet krijgen om dat te kunnen bewijzen.

“Men moet niet zeggen dat hij moet stoppen,” aldus Ecclestone. “Omdat hij niet over een competitieve wagen beschikt vergeten we hoe snel hij is.”

“Je kan niet zomaar zeggen dat hij niet meer zo snel is als vroeger. Hij hoort eigenlijk terug te keren naar Red Bull.”

Sebastian Vettel – Red Bull Content Pool
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022