Valtteri Bottas: “Het was niet eenvoudig om voor Alfa Romeo te kiezen en niet voor Williams”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Komend F1-seizoen zullen we Valtteri Bottas niet langer voor Mercedes maar wel voor Alfa Romeo zien racen. Dat had echter ook Williams kunnen zijn. Bottas geeft toe dat het geen eenvoudige keuze was.

Na vijf seizoenen bij Mercedes maakt Bottas dit jaar de overstap naar Alfa Romeo Racing. Daar zal de ervaren Bottas een rijdersduo vormen met de Chinees Guanyu Zhou. Bottas geeft echter ook toe dat er een mogelijkheid was om opnieuw voor Williams te gaan racen, het team waarvoor hij reed alvorens hij bij Mercedes aan de slag ging als vervanger van Nico Rosberg.

“Ja, die mogelijkheid was er,” aldus Bottas wanneer hem in de ‘Beyond The Grid’ podcast gevraagd wordt of er de mogelijkheid was om aan Mercedes verbonden te blijven via een ‘klantenteam’.

“Voor mij, realistisch gezien en voor de lange termijn, waren er met Alfa Romeo en Williams twee opties.”

Uiteindelijk trachtte Bottas zoveel mogelijk informatie in te winnen alvorens zijn beslissing te nemen en Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur overtuigde Bottas om bij hem te tekenen.

“Ik probeerde zoveel mogelijk informatie te verkrijgen bij beide teams, tegelijkertijd probeerde ik naar mijn buikgevoel te luisteren,” aldus Bottas. “Ik moest mijn beslissing nemen op basis van de informatie waarover ik beschikte.”

“Het was niet eenvoudig. Ik heb echt het gevoel dat Williams nu de weg naar boven heeft gevonden. Ik denk dat ze een goede toekomst hebben. Maar op een bepaalde manier had ik het gevoel dat Alfa voor mij de juiste keuze was.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022