“De nieuwe wagens gaan er erg vreemd uitzien”

Charlie Whiting, de racedirecteur van de FIA, heeft tijdens een interview met Badger GP, te kennen gegeven dat de wagens er komend seizoen op het eerste zicht erg vreemd zullen uitzien.
Whiting kon uiteraard niet te veel details geven maar omwille van de ingrijpende reglementswijzigingen zullen ook de F1-bolides er komend seizoen compleet anders uitzien.

Vooral de neus zorgt ervoor dat de teams creatief moeten zijn om het verlies aan aërodynamisch voordeel te compenseren.

“Ik kan er natuurlijk niet al te veel over zeggen! We hebben in het verleden al veel vreemde dingen gezien. Tegenover 2013 moet de neus 300 millimeter lager zijn. De teams doen hun uiterste best om dat aërodynamisch te compenseren en ze zullen daarvoor met verschillende ideeën komen. Ik denk dat we enkele uitermate interessante zaken zullen zien die men op het eerste zicht misschien lelijk en vreemd zal vinden. Ik ben er echter zeker van dat we er na verloop van tijd gewend aan zullen geraken,” aldus Whitmarsh.

Volgens veel experts zullen we heel wat ‘miereneter-neuzen’ zien, waarvoor er ook een perfecte verklaring is.

“De teams willen zo veel mogelijk schone lucht over hun voorvleugel krijgen. Doordat de hoogte van de neus zo veel lager is zal er echter een ongewenste interactie zijn tussen de voorvleugel en de nieuwe neus die zo laag is. De teams zullen hun uiterste best doen om hiervoor een oplossing te vinden en toch binnen de regels te blijven,” besluit Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print