“De onvoorziene triomf van Red Bull in 2021 toont aan dat ook zij te kloppen zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-rijder George Russell bekijkt het leven door een ietwat rozere bril dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton, want hij gelooft dat er een kans bestaat dat Mercedes het gat met Red Bull nog kan dichten.

Lewis Hamilton liet tijdens het raceweekend in Zandvoort al optekenen dat hij weinig hoop koestert dat Red Bull verslagen kan worden voor de wijziging van de regels in 2026. George Russell van zijn kant gelooft er nog in en zegt dat het verleden heeft aangetoond dat het mogelijk is om een dominant team te verschalken.

“Als je kijkt naar de ommekeer die Aston Martin de afgelopen winter heeft gemaakt, de ommekeer die McLaren heeft gemaakt, dan geeft dat zeker optimisme dat het kan gebeuren,” aldus Russell tegenover de verzamelde media in Zandvoort.

“Het is duidelijk dat Red Bull zich blijft verbeteren. Het zal zeker moeilijk worden. Maar we zagen Red Bull ook Mercedes inhalen in het ‘Mercedes-tijdperk’, in 2021, en dat was onvoorzien. Ook 2020 was voor Mercedes echt een dominant jaar, maar in 2021 begon Red Bull met de snelste auto.”

Russell vindt het spijtig dat het dominante Red Bull de spannende strijd die achter hen woedt in de schaduw zet.

“Je kunt het Red Bull niet kwalijk nemen, ze doen het duidelijk geweldig en dat moet je ze nageven.”

“Maar het is jammer, want de strijd om de tweede plaats tussen ons, McLaren, Aston Martin en Ferrari is op dit moment echt spannend. Dus ik weet niet hoe je dat bereikt in de sport, maar dat is zeker het doel.”

Het inhaalmanoeuvre van Red Bull op Mercedes heeft destijds bloed, zweet en tranen gekost en George Russell heeft er alle vertrouwen in dat Mercedes dat in de toekomst ook kan doen.

“Daar zullen we voor gaan, maar we gaan geen hoge verwachtingen stellen voor volgend jaar,” zei hij. “We bekijken het gewoon race per race en zorgen ervoor dat we alle juiste informatie hebben om de best mogelijke beslissingen te nemen tussen nu en de test in Bahrein volgend jaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner