Lando Norris kwalificeert zich op P2: “Ik ben blij maar ook gefrustreerd, ik geloofde in de pole”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hij kon lange tijd met Max Verstappen voor de pole strijden maar uiteindelijk moest Lando Norris genoegen nemen met de tweede plaats op de startgrid. Uiteraard is dat een mooi resultaat maar tegelijkertijd is Norris ook wat gefrustreerd omdat hij had gehoopt om in deze uitdagende omstandigheden de pole te kunnen veroveren.

Tijdens Q3 slaagde Lando Norris er tijdens de eerste reeks snelle runs in om de voorlopig snelste tijd te rijden, voor teamgenoot Oscar Piastri en Max Verstappen die zelfs genoegen moest nemen met de derde tijd. Er volgde een rode vlag en er stond nog maar iets meer dan vier minuten op de klok.

Het zag er dus goed uit voor Lando Norris maar toen de sessie vervolgens alsnog werd hervat bleek Max Verstappen de polepositie te veroveren. Tijdens de ultieme snelle run was Lando Norris in de eerste sector nochtans sneller dan Verstappen maar het was vooral in het tweede deel van het rondje dat Norris tijd verloor.

“De eerste helft van mijn rondje was mega goed. Mijn tweede helft was waarschijnlijk één van de slechtste helften die ik ooit heb gereden,” vertelde Norris na afloop van de kwalificatie. “Ik heb te vroeg gepiekt.”

Norris werd vervolgens gevraagd op welk vlak er iets te vroeg had gepiekt en daarop antwoordde Norris: “De rijder!” Waarmee hij dus niet de schuld voor de mindere performance in de schoenen van bijvoorbeeld de banden probeerde te duwen.

“De banden waren tot het einde van het rondje goed, het was de rijder die te snel had gepiekt,” aldus Norris. “Ik ben echter tweede en daar ben ik blij mee, dat is een goed resultaat. Ik ben zeer blij. Het team heeft het geweldig gedaan. Het was een chaotische kwalificatie en we hebben het goed gedaan, opnieuw een tweede plaats.”

“Het is zwaar en uitdagend maar ik geniet van dergelijke omstandigheden. Ik heb er altijd al van genoten. Op zo’n momenten doen we het altijd goed. In dergelijke omstandigheden kan je hopen dat Max een foutje maakt maar hij heeft het niet gedaan! Dat is ietwat frustrerend.”