De oplossing voor Ferrari volgens Martin Brundle: “Misschien is dit wat ze nodig hebben”

Ferrari
Ferrari

Voormalig F1-piloot en Sky-analist Martin Brundle heeft zijn visie gegeven over het vertrek van Mattia Binotto bij Ferrari. Brundle begrijpt dat er wat moet veranderen bij Ferrari maar wat is de oplossing?

Wanneer je als teambaas of rijder voor Ferrari werkt dan komt daar tegenover het werken bij een ander F1-team extra druk bij kijken, dat beseft ook Martin Brundle.

“Bij Ferrari werk je voor een land, dat is niet gewoon een team,” aldus Brundle. “Ze hebben hun ‘chief technical officer’ en hun teambaas verloren, dus tenzij je iemand zeer, zeer goed hebt als vervanger, is dit een beetje vreemd. Maar zo is het nu eenmaal.”

Brundle verwijst, net zoals velen dat in het verleden al deden, naar het feit dat Ferrari de laatste keer succesvol was toen niet-Italianen aan de leiding stonden van het F1-team.

“Je moet Italiaans spreken,” aldus Brundle. “En ik denk dat dit het probleem is. Wanneer je kijkt naar wanneer ze de laatste keer succesvol waren dan had je met Jean Todt een Fransman, Ross Brawn een Brit en Rory Byrne een Zuid-Afrikaan, enzovoort.”

“Misschien is dat wat ze opnieuw nodig hebben, mensen die niet dagelijks volledig blootgesteld worden aan de Italiaanse media.”