“De rivalen van Mercedes stellen de F1-fans teleur”

Volgens McLaren-piloot Jenson Button zijn het vooral de concurrenten van Mercedes die de F1-fans teleurstellen, en niet zozeer Mercedes zelf dat dominant is.

Mercedes domineert nu al voor het derde jaar op rij de Formule 1. Het ziet er dan ook naar uit dat voor het derde jaar op rij de titelstrijd beslist wordt tussen Hamilton en Rosberg.

Wanneer Button gevraagd wordt naar de strijd tussen Hamilton en Rosberg heeft de Brit daar een erg duidelijke mening over.

“Het is geen gevecht waarbij wij betrokken zijn. Het is niet echt een gevecht dat voor ons iets uitmaakt. Het maakt niet uit wie er wint. Voor mij is het vooral belangrijk dat we er voor kunnen zorgen dat andere teams mee betrokken geraken in de strijd vooraan. Alleen maar twee rijders die in dezelfde wagen zitten en voor de titel strijden, dat is niet wat de sport nodig heeft,” aldus Button.

Volgens Button heeft de Formule 1 dan ook vooral nood aan een gevecht tussen teams in plaats van tussen twee teamgenoten.

“De sport heeft nood aan andere constructeurs, andere teams die mee in de titelstrijd betrokken zijn. We stellen de sport teleur door onze job niet goed genoeg te doen. Race zoals in Barcelona, waarbij beide Mercedes-wagens crashten, dat zijn de races die het publiek graag heeft. Er waren vier wagens aan het strijden voor de overwinning.”

“Het is iets dat we nu al gedurende drie jaar niet meer meemaken en hopelijk zullen we in de toekomst meer strijd in de Formule 1 zien,” besluit Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}