Ferrari-teambaas: “Dit is geen drama”

Volgens Ferrari-teambaas vormt het vormdipje waarin Ferrari momenteel verkeerd geen probleem. Arrivabene panikeert voorlopig dan ook niet.

De verwachtingen bij Ferrari waren voorafgaand aan het begin van het seizoen hooggespannen maar die verwachtingen werden niet ingelost. In tegenstelling tot vorig jaar heeft Ferrari nog geen enkele race gewonnen en ziet het er ook niet meteen naar uit dat dit snel zal gebeuren.

Op de Hungaroring geraakten beide Ferrari’s niet voorbij de Red Bull-bolide die voor hen reed. In Duitsland moest Ferrari dan weer tevreden zijn met de vijfde en zesde plaats. Red Bull slaagde er zo vlak voor de zomerpauze in om Ferrari in het constructeurskampioenschap te passeren.

Voorafgaand aan de resultaten in Hongarije en Duitsland werd technisch directeur James Allison aan de kant geschoven, al kan er uiteraard moeilijk meteen een schokeffect verwacht worden. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene panikeert alvast niet.

“We bevinden ons in een situatie waarbij Mercedes enorm sterk is en zowel Ferrari als Red Bull moeten dat proberen evenaren. Wanneer je naar Hongarije kijkt dan zie je dat we veel sneller waren dan Red Bull. Dit is echter geen drama, we moeten simpelweg wat ‘finetunen’,” aldus de teambaas van Ferrari. “Wanneer je naar Mercedes kijkt dan zijn ze enorm sterk maar ze hebben ook races waarbij ze te verslaan zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens de GP van Singapore vorig jaar. Dat is nu eenmaal een feit.”

Volgens Arrivabene zal Ferrari na de zomerpauze de nodige progressie boeken op het vlak van de motor en de aërodynamica.

“We hebben wat verbeteringen voor de motor op komst en op dat vlak zit het dus wel goed. Tijdens de zomerstop konden er geen bijkomende aërodynamische ontwikkelingen plaatsvinden waardoor we nu naar de ontwikkelingen op de korte termijn kijken,” besluit Arrivabene.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}