De strijd om het prijzengeld wordt nog heviger

De achterhoedeteams zullen nog meer dan ooit tevoren in een hevige strijd verwikkeld zijn voor de tiende plaats bij de constructeurs.
image
Eind vorig jaar liep de oude concorde overeenkomst af. Daarin werd afgesproken dat ook de teams die buiten de top tien eindigden in het kampioenschap een bedrag betaald kregen. Normaal heeft enkel de top tien recht op prijzengeld, maar het bedrag werd afgesproken omdat er in 2010 drie nieuwe teams bijkwamen. Het was de bedoeling om de overlevingskansen van de nieuwe teams te vergroten.

Dat lijkt niet echt te zijn gelukt want HRT is vanaf dit seizoen weggevallen, waardoor er nog elf teams zijn. Toch zal de strijd heviger dan ooit zijn want in de nieuwe concorde overeenkomst zullen de teams akkoord zijn om enkel de eerste tien teams een deel van het prijzengeld te geven.

De teams die buiten de top tien eindigen zullen dan niet langer zo’n 7,7 miljoen euro krijgen. De strijd in de achterhoede tussen Marussia en Caterham zal dus erg interessant om volgen worden. Nog interessanter dan normaal.

Voorlopig staat Marussia er dankzij een dertiende plaats van Jules Bianchi het beste voor. Marussia staat daardoor tiende in de wk-tussenstand, voor Caterham. Indien Van der Garde en Chilton niet beter weten te presteren dan zal het dus naast het prijzengeld grijpen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022