Sauber houdt Gutierrez in de gaten: “Hij moet beter presteren”

Esteban Gutierrez stelt volgens het team van Sauber teleur, al wil het team ook niet al te snel conclusies trekken.
image
Gutierrez was reserverijder bij de Zwitserse renstal maar werd gepromoveerd tot racepiloot toen Sergio Perez de renstal verliet. Na de eerste vier races wordt door de meeste teams traditioneel een eerste balans opgemaakt, dit alvorens ze aan het Europese avontuur beginnen. En die balans is niet meteen positief voor Gutierrez.

De Mexicaan reed de eerste vier races hoofdzakelijk in de schaduw van zijn teamgenoot Nico Hulkenberg. De Duitser presteerde op een constante basis beter dan Gutierrez. Dat is uiteraard ook Sauber niet ontgaan.

“Veel heeft te maken met de prestaties van de wagen, daarom moet je opletten wanneer je conclusies trekt na de eerste vier races,” aldus Monisha Kaltenborn tegenover Autosport, die beseft dat de nieuwe Sauber niet zo competitief is als verhoopt. “We moeten hem echter in de gaten houden en zien of hij volgens de verwachtingen presteert.”

“We twijfelen niet aan zijn mentale capaciteiten en hebben er alle vertrouwen in dat hij zal terugvechten, maar hij ondervindt momenteel problemen met zijn prestaties. We moeten ons nu focussen en ervoor zorgen dat het potentieel eruit komt, want het is wel degelijk aanwezig,” besluit Kaltenborn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer