“De strijd tussen Lewis Hamilton en George Russell zal om van te smullen zijn, dat gaat in 2023 vuurwerk geven!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Johnny Herbert zal Red Bull komend seizoen door Ferrari en Mercedes het vuur aan de schenen gelegd worden. Daarnaast wordt het vooral uitkijken naar de strijd tussen Hamilton en Russell bij Mercedes.

“De restricties die Red Bull kreeg opgelegd gaan hen waarschijnlijk niet in die mate pijn doen zoals Ferrari en Mercedes problemen kenden,” aldus Johnny Herbert tegenover ‘Motorsport Magazine’. “Red Bull zal nog steeds het te kloppen team zijn. Zijn ze te verslaan? Absoluut, dat heeft Ferrari begin 2022 getoond, net zoals ook Mercedes dat heeft gedaan.”

Volgens Herbert maakt Ferrari komend seizoen dus zeker kans om het Red Bull opnieuw moeilijk te maken. Daar bovenop komt ook nog eens dat we waarschijnlijk heel wat van Mercedes zullen mogen verwachten. Daar zullen we volgens Herbert spektakel en een interessante strijd tussen Hamilton en Russell krijgen.

“George versus Lewis in een competitieve Mercedes, dat zou een vooruitzicht om van te smullen zijn. Twee Britten die voluit gaan, een zevenvoudig wereldkampioen die voor zijn achtste wereldtitel gaat en een jonge rijder voor zijn eerste wereldtitel. George zal het Lewis moeilijk maken, we hebben het beste van hem nog niet gezien.”

“Hij zal verbeteren en sterker worden naarmate hij meer volwassen wordt. Hij lijkt over de juiste mentaliteit te beschikken, zelfs op politiek vlak binnen het team. Hij is niet de rijder die een nummer 2-status aanvaardt, hij heeft een erg sterk karakter, iets dat we voordien ook bij Nico Rosberg zagen.”