Mohammed Ben Sulayem: “Mijn relatie met de F1-piloten is goed, we hebben telefoonnummers uitgewisseld”

FIA
FIA

Hij mag dan wel voorzitter van de FIA zijn, zelf is Mohammed Ben Sulayem ook een rijder geweest en hij weet dan ook wat er bij momenten leeft onder de rijders. Zelf vindt Ben Sulayem dat hij een goede relatie met de rijders heeft, iets waaraan hij naar eigen zeggen actief werkt.

“Ik ben zelf een rijder geweest, ik besef maar al te goed dat er soms frustraties zijn,” aldus de FIA-president tegenover diverse media. “Ik was gedurende twintig jaar een rallyrijder en ik heb problemen gehad met stewards, ik heb incidenten gekend en momenten dat er wagens tegen me kwamen. Er zijn dan ook momenten dat je het even verliest.”

“Dat half uur of uur dat ze gefrustreerd zijn, dat kan ik bij de rijders begrijpen want ik heb me ooit ook in de positie bevonden.”

“De relatie met de rijders is geweldig. Ze hebben mijn telefoonnummer, ik heb het telefoonnummer van hen. Ze mogen steeds bellen.”

Toch kwam de relatie bij momenten ook onder hoogspanning te staan. Vooral tijdens de GP van Japan liepen de spanningen hoog op, getuige het incident met de takelwagen en de vreemde ontknoping in de beslissing van de titelstrijd.

Gasly reed in Japan bijna onder een takelwagen, een incident waarbij hij zoals Jules Bianchi mogelijk het leven had kunnen laten. Gasly werd uiteindelijk zelfs bestraft maar Mohammed Ben Sulayem heeft het incident met Gasly proberen uitpraten.

“Pierre belde mij meteen na het incident in Japan en ik was de persoon die mij excuseerde,” aldus Ben Sulayem.

“Hij is de rijder en wat wil je van hem? Je wil feedback krijgen.”

“Ik kan niet zeggen ‘Jij hebt dit tegen de marshals of de officials gezegd en uithalen naar de rijders.”

“Je hebt hen nodig want zijn rijden op het circuit en de feedback die we van hen krijgen is goed.”