“De strijd tussen Mercedes en Red Bull is geweldig, discussie over baanlimieten is controversieel”

Daimler Media
Daimler Media

Voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya geniet enorm van de intense strijd dit seizoen tussen Mercedes en Red Bull. Volgens de zevenvoudig racewinnaar wacht ons nog een bijzonder mooie strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, al vindt hij tegelijkertijd ook de controverse rond de baanlimieten een bijzonder spijtige zaak.

“Ik vind het geweldig. het is geweldig om op tv te zien, zeker met twee teams die voluit gaan,” vertelt Montoya tegenover ‘Motorsport TV’.

“Ik denk dat dit het is wat de Formule 1 de voorbije jaren gemist heeft. Om twee teams, Red Bull en Mercedes, te hebben die er zo voor gaan. We beleven er veel plezier aan.”

Toch is Montoya ook niet helemaal tevreden en dan vooral wat heel de discussie rond de baanlimieten betreft.

“Het is iets te controversieel wat de baanlimieten betreft,” aldus Montoya. “Ik besef dat ze de circuits veiliger willen maken met uitloopstroken maar het valt allemaal erg moeilijk te controleren, soms is het juist, soms is het fout.”

“Wanneer daarover moet geoordeeld worden dan is het zeer moeilijk. Ik ben blij dat ik niet één van de stewards ben die daarover moet oordelen.”

Montoya leeft mee met de frustratie die men bij het Red Bull F1-team daardoor ervaren heeft maar volgens de Colombiaan vormt het ook een motivatie voor het team.

“Ik vind het opwindend want het zorgt ervoor dat men bij Red Bull nog meer gemotiveerd is. Ze willen Mercedes echt enorm graag verslaan en dat zorgt ervoor dat het leuk is om naar te kijken.”

“Helmut Marko is niet echt iemand met veel geduld en ik denk ook niet dat Max veel geduld heeft. Als ze een kans krijgen dan zullen ze die grijpen.”