Max Verstappen en Lewis Hamilton: “We vertrouwen elkaar genoeg om tot op de limiet tegen elkaar te racen”

Daimler Media
Daimler Media

Max Verstappen en Lewis Hamilton laten weten dat ze elkaar genoeg vertrouwen en respect hebben voor elkaar om op het circuit harde gevechten met elkaar aan te gaan.

Dit seizoen lijken we dan toch eindelijk een echte strijd te gaan krijgen tussen twee rijders uit verschillende teams. Red Bull heeft met Max Verstappen laten zien dat Lewis Hamilton het niet cadeau zal krijgen in 2021. De twee kemphanen hebben de voorbije drie races al geregeld de degens gekruist op de baan. 

Voorlopig zijn daar nog geen brokken van gekomen en volgens Hamilton en Verstappen hoeven we ons daar ook niet meteen aan te verwachten.

“Ja, het is echt gaaf geweest, vooral als je tegen een rijder racet, waarbij je weet dat je tot de absolute limiet kunt gaan, ik denk dat je elkaar dan kunt vertrouwen om gewoon superhard te racen”, zei Verstappen afgelopen weekend over zijn harde wiel-aan-wiel gevechten met Hamilton.

“Ik denk dat dat altijd heel leuk is, want dat zie je in de drie races…het is heel close geweest, maar wel voorspelbaar.”

“Lewis heeft nog nooit zoiets gehad van ‘oh, we gaan crashen’ of zo. Ik heb altijd het volste vertrouwen in Lewis dat we elkaar allemaal genoeg ruimte geven.”

Hamilton, die voorlopig de bovenhand heeft in de tweestrijd, is het eens met zijn rivaal.

“Ja, daar sluit ik me gewoon bij aan,” zei hij. “Ik denk dat het natuurlijk neerkomt op respect en ik denk dat het racen voor ons beiden heel, heel hard maar fair is.”

“En ik denk dat dat is wat geweldige races en geweldige rijders oplevert en ik denk dat we het netjes en op het scherpst van de snede zullen blijven houden. Maar ik denk niet dat een van ons beiden een plan heeft om nog dichterbij te komen dan we nu al zijn geweest,” sluit de wereldkampioen af met een kwinkslag.

We ogen ons dus voor de rest van het F1-seizoen aan een mooie, intense en tegelijkertijd faire strijd om de wereldtitel verwachten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021