“De wereldtitels van Max Verstappen lijken minder waarde te hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens viervoudig F1-kampioen Alain Prost is het logisch dat veel F1-fans minder waarde hechten aan de wereldtitels van Max Verstappen omdat ze op het eerste zicht met een dominante Red Bull F1-bolide zijn behaald.

De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport, de beste rijders strijden tegen elkaar in de beste wagens maar desondanks blijkt jaar na jaar dat slechts één, maximaal twee en soms eens drie rijders, tijdens een seizoen kunnen strijden voor de wereldtitel. De voorbije jaren domineerden Max Verstappen en Red Bull de Formule 1 en dat zorgt ervoor dat er veel mensen minder waarde hechten aan de Formule 1 behaald.

Alain Prost begrijpt die reactie want naast perceptie en het feit dat je inderdaad in één van de beste wagens moet rijden om kans te maken op de F1-titel, richten teams ook veel meer dan vroeger hun pijlen op één van beide rijders in een team. Het zou dus meteen ook verklaren waarom Sergio Perez in ‘dezelfde F1-bolide’ toch niet kan meedoen voor de wereldtitel.

“Vandaag de dag zijn de F1-teams meer georganiseerd vanuit een nummer één- en nummer twee-rijder. Vooral met Max bij Red Bull,” vertelt Prost tegenover ‘Sports Illustrated’ en die daarmee wijst op een groot verschil met de periode toen hij zelf nog in de F1 racete. “Het is dus wel een beetje anders.”

“Ik vind dat je met twee of drie verschillende teams moet strijden om een kampioenschap moet vechten. Dan is de waarde van een winnende rijder altijd hoger. Het is echter een lastig iets. Max is momenteel één van de beste rijders, misschien wel de beste, dat moet je aanvaarden. Wanneer je dan kijkt naar de perceptie van mensen, dat hij alleen wint door de wagen, dan is dat niet goed voor hemzelf. Dat is jammer want hij maakt zeker en vast een onderdeel uit van het succes.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print