Honda heeft ambitieus doel: “In 2026 met Aston Martin kampioen worden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In 2026 wordt Honda de nieuwe motorpartner van het Aston Martin F1 team en de Japanners hebben meteen een ambitieus doel dat ze willen verwezenlijken: wereldkampioen worden.

Honda kondigde in 2021 aan dat het de samenwerking met Red Bull Racing zou stoppen en dat ze afscheid zouden nemen van de Formule 1. Opvallend genoeg werden er sinds die aankondiging maar liefst vijf wereldtitels behaald: drie rijderstitels en twee wereldtitels bij de constructeurs. Ongelooflijke successen die ervoor gezorgd hebben dat Honda op haar stappen is teruggekomen.

Bij Red Bull hebben ze ondertussen beslist dat Ford vanaf 2026 de nieuwe motorpartner wordt en Honda moest dan ook op zoek naar een ander team om van motoren te voorzien. Aston Martin wordt vanaf 2026 de nieuwe partner en de ambities van Honda zijn meteen torenhoog want daar geloven ze in de ambities van teameigenaar Lawrence Stroll.

“De passie en het sterk leiderschap om te vechten voor de wereldtitel in 2026,” aldus Koji Watanabe, president bij de Honda Racing Company, over de belangrijkste reden waarom ze samen gaan werken met Aston Martin.

“Wereldkampioen worden vanaf 2026,” laat Watanabe weten over het doel dat hij en Honda hebben, al beseft hij dat Honda nog veel werk te verrichten heeft. “We moeten echter scherpe doelstellingen voorop stellen om samen met Aston Martin het beste eruit te halen.”

“Dat is waarom we samen met de heer Stroll en de heer Mibe (CEO van de Hond aRacing Company) als doel voorop stellen om in dat jaar de wereldtitel te winnen. Ik besef echter dat dit in de praktijk niet eenvoudig zal zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print