Debuut nieuwe wagen Manor tijdens GP van België?

Manor, het vroegere Marussia, wil haar nieuwe wagen laten debuteren na de zomerpauze in de Formule 1.

De renstal rijdt momenteel met een aangepaste versie van de 2014-wagen. Het is nog wachten op de 2015-wagen van Manor, maar de renstal lijkt nu haar wagen te willen laten debuteren tijdens de GP van België, na de zomerpauze in de Formule 1.

Eerder had Graeme Lowdon, de sportief directeur bij het Manor F1 team, reeds laten weten dat er met heel wat parameters rekening dient te worden gehouden voor de introductie van haar nieuwe wagen (Lees: Wanneer introduceert Manor haar nieuwe F1-bolide?). Manor moet daarbij vooral uitkijken wanneer het haar nieuwe wagen introduceert omdat er slechts vier F1-motoren dit seizoen mogen gebruikt worden. Manor rijdt momenteel nog met een oudere specificatie van de Ferrari-motor. De renstal hoopt dankzij de introductie van haar nieuwe wagen meteen ook een sprong vooruit te zetten door het gebruik van de nieuwe Ferrari-motor.

Die introductie staat dus gepland voor na de zomerbreak.

“Een introductie na de zomerbreak in augustus is altijd ons doel geweest,” aldus John Booth, de teambaas van Manor. “Net zoals voor onze aanwezigheid in Australië zal het een enorm uitdaging worden om dat te verwezenlijken. Wanneer we echter na die eerste vier races terug in de fabriek zijn moeten we even neerzitten en bekijken of we dit samen met alle verschillende afdelingen kunnen verwezenlijken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed