“Ik zie Vandoorne in 2016 naast Alonso bij McLaren-Honda rijden”

Volgende week is het World endurance championchip in ons land met de zes uur van Spa. De teams zijn echter al langer in ons land en zo ook één van de regerende kampioenen, namelijk Sebastien Buemi. Hij liet weten onder de indruk te zijn van de prestatie van Stoffel Vandoorne vorig weekend in Bahrein.

Wanneer de Zwitser gevraagd werd over de kansen van de Belgen om in de Formule 1 te geraken antwoordde de ex-Red Bull-rijder. “Max Verstappen is geen echte Belg. Ik zou het liever hebben over Stoffel Vandoorne. Met hem heeft België echt een goede rijder. Hij moet niet veel meer doen als zo’n demonstratie in Bahrein en dan staat hij volgend jaar aan de start van een GP.”

In Bahrein kwalificeerde Vandoorne zich op de polepositie voor de lange race. Na pech met de strategie die verstoord werd door een safety car wist de Kortrijkzaan een geweldige race te rijden en als eerste te finishen. De sprintrace startte Vandoorne als achtste en wist hij op te klimmen naar de tweede plaats.

Waar Vandoorne dan terecht zou komen is wel nog een vraag.

“Naast Alonso bij McLaren,” antwoordde Buemi. “Jenson Button heeft dit jaar maar net op het laatste moment zijn plaatsje gekregen. Kevin Magnussen, die heeft zijn kans gehad. En als je eenmaal uit de wagen bent is het meestal gedaan.”

“Magnussen zit niet in een wagen en Stoffel racet in de GP2 en vliegt daar echt. Hij is een zeer goede rijder. Hij wordt kampioen in de GP2 en McLaren geeft hem een plaats in de F1. je zult het zien!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed