“Mercedes heeft Ferrari geholpen”

Een opmerkelijke uitspraak van Helmut Marko, raadgever bij het Red Bull F1 team. Marko meent immers dat Mercedes Ferrari zou geholpen hebben.

Het is opmerkelijk, in welke mate Ferrari Mercedes heeft bijgebeend tijdens de winterperiode en de eerste races van het nieuwe F1-seizoen. In Maleisië kon Ferrari haar eerste overwinning in bijna twee jaar behalen, maar ook de twee races nadien bleek dat Maleisië geen toevalstreffer was en dat Ferrari daadwerkelijk veel dichter bij Mercedes is gekomen.

De reorganisatie die Ferrari heeft gedaan lijkt zijn vruchten te werpen en de SF15-T is de eerste wagen die volledig onder de verantwoordelijkheid van James Allison is ontworpen. Bovendien zorgt ook nog eens de motivatie van Sebastian Vettel voor een frisse wind bij de Italiaanse renstal.

Volgens Helmut Marko is er echter meer aan de hand. Marko is van mening dat Mercedes Ferrari heeft geholpen om opnieuw beter te worden. Een opmerkelijke uitspraak van Marko.

“Ik ben er zeker van dat Mercedes Ferrari geholpen heeft,” zei Marko tegenover ‘Sport Bild’.

Volgens Helmut Marko is dat ook de reden waarom Ferrari altijd tegen het huidige motorenreglement is geweest en nu plots van mening is veranderd.

“We weten allemaal waarom,” aldus Marko.

Maar waarnaar verwijst Helmut Marko nu eigenlijk? Volgen ‘Sport Bild’ heeft Ferrari op aanraden van Mercedes Wolf Zimmermann aan boord genomen. Zimmermann is de projectleider achter de elektrisch aangedreven Mercedes SLS, de wagen met de vleugeldeuren. Tijdens dat project werd naar verluidt veel ervaring opgedaan die uiteindelijk in de Formule 1 werd gebruikt.

Verder zijn er ook nog de nodige speculaties uiteraard. Want indien Mercedes altijd met een grote voorsprong zou winnen dan zou de interesse in de Formule 1 verminderen en bij gevolg ook de investeringen. Dat zou er zelfs toe leiden dat Mercedes bepaalde ontwikkelingen achter de hand houdt om pas in te zetten wanneer haar voorsprong echt te klein wordt, waardoor het uiteindelijk alsnog als winnaar uit de bus zou komen.

In Bahrein was Raikkonen alvast dicht bij een mogelijke tweede overwinning voor Ferrari, al finishte Hamilton wel 3,3 sec. voor de Fin. Feit blijft wel dat er van de gigantische kloof tussen Mercedes en Ferrari uit 2014 dit jaar niet veel meer over blijft.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed