Deelname Force India aan GP van België in gevaar

Met nog zo’n 24u te gaan tot de eerste oefensessie van de GP van België blijven er vraagtekens over een eventuele deelname van Force India aan de GP van België.


Een consortium rond Lawrence Stroll heeft tijdens de zomerpauze in de F1 een poging ondernomen om het Force India F1 team over te nemen. Er doken echter juridische problemen op met Vijay Mallya en de Sahara Group, waardoor de overname voorafgaand aan de GP van België niet volledig afgerond kon worden.

Drankenfirma Diageo, met haar merknaam Smirnoff voormalig sponsor van Force India en tevens met Johnnie Walker titelsponsor van de GP van België, zou nog een pandrecht hebben dat betrekking heeft op een lening aan Vijay Mallya. Daarnaast zouden maar liefst dertien banken uit India hun toestemming moeten geven.

Er zou echter niet op tijd een akkoord bereikt zijn waardoor Lance Stroll en zijn consortium niet de overname deden van de renstal maar wel alles kochten wat van het team was, waaronder de F1-bolides, vrachtwagens, de fabriek in Silverstone, al het materiaal dat nodig is om te racen enz.

Belangrijk is dat de oorspronkelijke inschrijving van het team nog steeds op naam van Force India staat, een team dat dus nog steeds onder curatele staat maar eigenlijk geen bezittingen meer heeft. Renault, McLaren en Williams blokkeerden eerder al een transfer van de rechten naar een mogelijke nieuwe eigenaar waardoor deze geen recht zou hebben op het opgebouwde prijzengeld.

In de F1-paddock van Spa-Francorchamps zijn ondertussen de logo’s van Force India en Vijay Mallya zijn bedrijven van de trucks gehaald, net als bij al het overige materiaal.

Tijdens de weinige uren die nu nog voorafgaand aan de GP van België resten wordt koortsachtig door juristen, inclusief die van de FIA, bekeken wat er gedaan kan worden zodat Force India daadwerkelijk kan deelnemen aan het raceweekend.

Het beste scenario dat momenteel op tafel ligt is dat Force India tijdens het raceweekend van de GP van België deelneemt onder een andere naam. Maar grote vraag is maar of alles op juridisch vlak op tijd in orde geraakt.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:46:”forceindia_truck_zonderbedrukking_headline.jpg”;}
Met nog zo’n 24u te gaan tot de eerste oefensessie van de GP van België blijven er vraagtekens over een eventuele deelname van Force India aan de GP van België.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen