Toekomst GP van Italië opnieuw bedreigd

Niet alleen F1-teams hebben het moeilijk om te overleven, ook de races zelf krijgen het steeds moeilijker. Zo staat de GP van Italië voor een zoveelste keer ter discussie.


De F1-race in Monza stond de voorbije jaren al meermaals ter discussie. Op een bepaald moment dreigde de GP van Italië zelfs te worden verhuisd naar Imola. Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt om de race in Monza te blijven organiseren en de faciliteiten en het circuit te verbeteren.

Het financiële schoentje van de organisatie van de GP van Italië begint echter opnieuw te wringen. Het feit dat Ferrari en Sebastian Vettel dit seizoen meestrijden voor de wereldtitels heeft blijkbaar geen boost kunnen geven aan de ticketverkoop.

De toekomst van de Italiaanse GP, die een contract heeft om tot 2020 op de F1-kalender te staan, wordt daardoor opnieuw in vraag gesteld. Er zijn immers aanzienlijke verliezen die bijgepast moeten worden.

Volgens Angelo Sticchi Damiani, president van de ‘Automobile Club d’Italia’, moet de zogenaamde ‘organisatievergoeding’ die aan de FOM betaald dient te worden dringend naar omlaag om de toekomst van de GP van Italië op de F1-kalender te verzekeren.

“We hebben de race vorig jaar met een stevig verlies afgesloten en het budget zal in 2018 niet anders zijn,” vertelde Angelo Sticchi Damiani tegenover ‘La Gazzetta dello Sport’.

“Het is duidelijk dat de race in zo’n situatie over een langere termijn niet levensvatbaar is. De ACI wil haar deel doen maar niet onder eender welke omstandigheden.”

De hoop van Angelo Sticchi Damiani en de ACI ligt nu bij Chase Carey, de grote baas van de Formule 1.

“Chase Carey heeft altijd gezegd dat een F1 zonder Monza ondenkbaar is en binnen vier jaar vieren we ons honderdjarig bestaan. We zijn het er over eens maar we moeten ook de feiten onder ogen zien,” besloot de ACI-president, die samen met de Tifosi hoopt dat de F1-race nog vele jaren in Monza zal blijven plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022