Derde etappezege voor Carlos Sainz, Alonso steeds dichter bij top tien

Na de rustdag van gisteren ging Carlos Sainz voluit tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. De Spanjaard won zijn derde etappe tijdens deze editie van de Dakar en vergroot zo zijn voorsprong in de stand.


Tijdens de langste etappe van deze Dakar haalde Carlos Sainz een gemiddelde snelheid van 127,87 km/u. In 4u17m11s slaagde hij de finish te bereiken en daarmee was hij iets meer dan twee minuten sneller dan Nasser Al-Attiyah.

Stéphane Peterhansel had onderweg van Riyadh naar Wadi Al Dawasir iets minder dan drie minuten extra nodig dan Sainz. Carlos Sainz vergroot zo dus zijn voorsprong op zijn beide teamgenoten maar de strijd is met nog week te gaan zeker en vast nog niet gestreden.

Fernando Alonso maakte opnieuw een erg goede indruk en sluipt steeds dichter naar een plaats in de top tien van het klassement. Alonso reed erg vlot door de duinen en bevond zich halfweg de etappe zelfs in vierde positie. Uiteindelijk finishte Alonso als zesde en schuift hij opnieuw naar voor op in het klassement.

De Spanjaard bevindt zich nu op de vijftiende plaats en heeft ongetwijfeld als doel om binnen een week in de top tien te finishen. Het verschil met die tiende plaats bedraagt ondertussen nog maar een dikke zeventien minuten.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen