Maria Isola onthult waarom de F1-teams de 2020-banden van Pirelli wegstemden

Volgens Mario Isola, de motorsportbaas van Pirelli, hadden de teams een specifieke reden waarom ze de 2020-banden van Pirelli wegstemden en opteerden voor het behoud van de banden waarmee in 2019 werd gereden.


Er was de voorbije maanden veel te doen rondom de banden die Pirelli voor 2020 had ontwikkeld. Na teleurstellende reacties van rijders en teams na het uittesten van de banden op het circuit van Austin volgde een ultieme bandentest in Abu Dhabi.

Die traditionele bandentest in de week na de laatste race van het seizoen vormt normaal voor de teams een laatste kans om al ervaring op te doen met het nieuwe Pirelli-rubber dat het jaar nadien zal gebruikt worden.

Niet zo deze keer want na afloop van de tweedaagse bandentest werd beslist om ook in 2020 met de 2019-banden te rijden. Alle ontwikkelingswerk van pirelli ten spijt, de 2020-banden zullen komend F1-seizoen niet gebruikt worden.

Pirelli-motorsportbaas Mario Isola meent dat de F1-teams een specifieke reden hadden om de 2019-banden te verkiezen boven de nieuwe banden die Pirelli ontwikkelde.

“Voor de beslissing hadden we heel wat gesprekken met de teams,” aldus Isola tegenover ‘Racefans’. “De beslissing kwam overduidelijk zeer laat, zeker gezien de bijkomende ontwikkelingen die we deden alsook de ultieme test in Abu Dhabi.”

“Het is duidelijk dat onze nieuwe banden een ander profiel hadden dan de vorige banden en dat heeft invloed op de aerodynamica van de wagen. Met de nieuwe wagens die, ik zou zeggen zo’n 95% af zijn, staan de teams niet te springen om hun wagens aan te passen en bijkomende middelen te spenderen aan de ontwikkeling van hun F1-bolide voor 2020.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021