“Prestige van derde plaats is voor McLaren veel belangrijker dan het geld”

Volgens McLaren-baas Zak Brown is de prestige van het winnen van de strijd om de derde plaats in het kampioenschap veel belangrijker voor McLaren dan de extra miljoenen die het daarmee binnen haalde.


“Het geld is uiteraard erg leuk, maar wanneer je aan de pitmuur zit dan bekijk je het veel meer vanuit een sportief standpunt,” vertelde Zak Brown eerder deze week tegenover ‘Motorsport.com’.

“Vervolgens keer je op maandag terug op kantoor en dan bekijk je het op financieel vlak.”

“Maar het is vooral prestige op sportief vlak. Het verhaal kon niet beter geschreven zijn. Alles zat echter zo enorm dicht op elkaar. We hadden ook vijfde kunnen worden en dan hadden we een totaal ander gesprek gehad.”

McLaren-baas Zak Brawn is uiteraard bijzonder blij dat zijn team er alsnog in slaagde om de derde plaats in het kampioenschap te veroveren. Daar bovenop kwam ook nog eens de aankondiging van een nieuwe investeerder, van een mooi slot van het seizoen gesproken.

“Het team heeft ongelooflijk werk verricht om alles tijdens dit bijzonder jaar te verwezenlijken. We hebben een nieuwe investeerder aangetrokken tijdens het laatste weekend, een weekend waarin we er ook nog eens in slaagden om met onze goede wagen de derde plaats in het constructeurskampioenschap te veroveren,” besloot Brawn.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022