Derde startrij voor Mercedes GP

Zowel Michael Schumacher als teamgenoot Nico Rosberg zullen morgen vanaf de derde startrij vertrekken.
Michael Schumacher deed het vandaag opnieuw iets beter dan Nico Rosberg. De zevenvoudig wereldkampioen kwalificeerde zich als vijfde terwijl Rosberg het met een plaatsje minder moet stellen. De kwalificatie van Schumacher verliep echter niet helemaal foutloos aangezien hij in zijn allerlaatste poging tegen vrij hoge snelheid van de baan ging en vervolgens in de grindbak eindigde. Nico Rosberg daarentegen, die wist wel het gesloten wagenpark nog te bereiken.

“Ik ben best tevreden over mijn kwalificatie van vandaag. We hebben opnieuw wat vooruitgang weten te boeken want men moet toch wel rekening houden met het feit dat de wagens hier op aerodynamisch vlak het verschil maken. Ik ben het team dankbaar voor haar inzet maar toch denk ik dat ik de wagen iets beter had kunnen afstellen. Gelukkig verliep mijn voorlaatste ronde vrij goed want iets later ging ik van de baan in bocht 8. Ik probeerde iets sneller te gaan om vervolgens enkele plaatsen te winnen. Ik vertrek vanaf de betere rijlijn en tijdens de vrije trainingen oefende ik al een beetje. Ik hoop morgen mijn beste resultaat neer te zetten”, aldus Michael Schumacher.

Teamgenoot Nico Rosberg had uiteraard op een betere startplaats gehoopt. De jonge Duitser vertrekt morgen op de vuile rijlijn en dat betekent vooral dat hij zijn spiegels extra zal moeten gebruiken. Ook Rosberg is zeer tevreden over de inzet van het team.

“Ik zal morgen starten op de vuilere rijlijn die ondertussen nog wel zal worden opgekuist. Als mijn start en mijn eerste ronde goed verlopen, dan verwacht ik een sterke race. De 6de startplaats biedt ons de mogelijkheid om ons vooraan in de strijd te mengen. Onze aerodynamische updates komen ons zeker en vast ten goede. Iedereen in onze fabriek is hard aan het werk gegaan en ook ik dank dus het team voor de inzet van de voorbije weken. Het is niet lang rijden tot aan de eerste bocht maar ik hoop plaatsen te winnen en een sterke race te rijden”, zo verklaarde Nico Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}