Wanhoopspoging Michelin om bandenleverancier te worden?

De F1-teams zouden zo goed als een overeenkomst hebben met bandenproducent Pirelli maar Michelin lanceert alsnog een allerlaatste offensief om het tij te doen keren.
Volgens Autosport zouden er op zondag enkele vertegenwoordigers van Michelin overvliegen naar Istanboel. Daar zouden vervolgens besprekingen aanvatten met alle teams. Michelin hoopt alsnog als overwinnaar uit de bus te komen in de strijd om het contract van bandenleverancier voor de formule 1.

Pirelli heeft momenteel nochtans de betere kaarten in handen. Het aanbod van Pirelli was goedkoper voor de teams en ze zouden ook nog een extra return krijgen omdat Pirelli zou adverteren langs verschillende circuits. Daarvan is meteen ook geweten dat een deel van die inkomsten terugvloeien naar de teams via de befaamde verdeelsleutel.

Michelin daarentegen had een aanbod dat veel minder attractief was, maar de Franse bandenproducent wil de teams nu dus overhalen met een opmerkelijk beter voorstel.

“De teams gingen allemaal in één richting, maar de andere bandenleverancier biedt nu iets dat men de voorbije twee dagen niet wenste aan te bieden,” zei Martin Whitmarsh tegenover Autosport.com “Iemand komt naar hier om de teams een verbeterd voorstel te doen van wat voordien als hun ultieme voorstel luidde.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:17:”MICHELIN_LOGO.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}