Deze bijzondere helm van Alex Albon kregen we niet te zien maar wel het F1-debuut van Nyck de Vries

Williams F1 team
Williams F1 team

Alex Albon moest tijdens het raceweekend in Monza forfait geven omwille van een ontsteken van zijn appendix. De Britse Thai wou tijdens het raceweekend in Italië met een bijzondere helm rijden maar die kregen we dus nooit te zien, tot nu.

Door zijn ontsteking van de appendix moest Alex Albon naar de dienst spoedgevallen en even was zijn situatie zelfs erg zorgwekkend te noemen. Voor de Nederlander Nyck de Vries was het een unieke kans om zijn eerste F1-race ooit te rijden. De Nederlander benutte die kans optimaal, finishte in de punten en staat volgend jaar op de F1-startgrid als rijder bij AlphaTauri.

Uiteindelijk herstelde Albon volledig en slaagde hij erin om een race later al opnieuw achter het stuur van zijn Williams F1-bolide te kruipen. Voor Albon betekende het echter dat hij in Monza niet met zijn speciale helm kon rijden maar nu toont hij zijn bijzondere helm dan toch aan het grote publiek. De helm moest in Italië een mooi eerbetoon zijn aan negenvoudig MotoGP-kampioen Valentino Rossi.