Deze keer geen felle kritiek maar lovende woorden van Jacques Villeneuve voor Lance Stroll

De wereldkampioen van 1997 staat erom bekend vooral kritiek te spuien maar in tegenstelling tot eerdere keren heeft Jacques Villeneuve deze keer lovende woorden voor Lance Stroll.


Lance Stroll veroverde afgelopen zaterdag tijdens de GP van Turkije de polepositie, daarmee was hij de eerste Canadees sinds Jacques Villeneuve in 1997. Ook tijdens de race presteerde Stroll tijdens de eerste 35 ronden zeer sterk, tot hij na een bandenwissel af te rekenen kreeg met merkwaardige graining van de banden en wegzakte.

“Lance reed een buitengewoon rondje tijdens de kwalificatie en verdiende de polepositie,” vertelde Villeneuve tegenover ‘Sky Italia’.

“In tegenstelling tot andere rijders maakte hij geen fouten. Zijn prestatie had niets te maken met geluk of zo, het was puur op basis van zijn talent.”

“Andere rijders hanteerden dezelfde bandenstrategie als Lance maar geen van hen was foutloos.”

Niets dan lovende woorden dus van Villeneuve voor Stroll. Dat was ooit wel anders, het was immers Jacques Villeneuve die Lance Stroll “de slechtste rookie ooit in de F1” noemde.

Nu was Villeneuve echter vol lof over hoe Stroll onder erg moeilijke omstandigheden opnieuw uitmuntend wist te presteren.

“Het is opmerkelijk hoe Stroll boven zichzelf uitstijgt wanneer er zeer moeilijke omstandigheden zijn,” gaf Villeneuve blijk van erkenning ten aanzien van zijn landgenoot.

“Hij veroverde in 2017 in Monza de vierde plaats op de startgrid toen er verschrikkelijke omstandigheden waren, hij werd derde toen tijdens een chaotische GP in Baku in 2017 de rijders alle kanten op vlogen. En ook in Monza greep hij dit jaar zijn kans en finishte hij derde.”

“Hij voelt zich overduidelijk erg comfortabel wanneer de moeilijkste omstandigheden worden voorgeschoteld.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print