Lewis Hamilton onthult waarom hij nooit naar Ferrari is gegaan

In een interview met ‘Gazzetta dello Sport’ vertelt zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton waarom hij nooit de overstap naar Ferrari heeft gemaakt.


“We hebben erover gepraat maar we zijn niet verder geraakt dan enkele opties die op tafel lagen maar dat waren niet de juiste,” vertelde Hamilton tijdens een interview met het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

Volgens Hamilton was het echter niet alleen dat maar ook de timing die vaak niet goed zat. Zo gebeurde het volgens Hamilton meermaals dat zijn contract bij Mercedes afliep maar dat er bij Ferrari op dat moment geen mogelijkheid was om de overstap eventueel te maken.

“We kwamen nooit overeen,” aldus Hamilton. “Ik denk dat de timing belangrijk was en uiteindelijk gebeurt alles ook met een reden.”

“De voorbije seizoenen eindigde mijn contract steeds in andere jaren dan dat van al de andere rijders. Het is zoals het is.”

Het is echter maar de vraag of Hamilton indien hij ooit voor Ferrari zou getekend hebben, dezelfde vrijheid zou genoten hebben als dat hij de voorbije jaren bij Mercedes heeft gehad.

Hamilton staat gekend voor zijn vele activiteiten naast de Formule 1, denk bijvoorbeeld maar aan zijn samenwerking met Tommy Hilfiger maar ook voor zijn feestgedrag. Voor Hamilton was het destijds bij zijn overstap van McLaren naar Mercedes belangrijk dat hij naast de Formule 1 ‘vrijheid’ kreeg.

“Bij McLaren ben ik enorm gegroeid maar ze hadden ook bepaalde verwachtingen van hoe een rijder zich zou moeten gedragen. Ze stonden in contrast met het feit dat ik altijd al een outsider ben geweest, een non-conformist.”

“Voordat ik bij Mercedes tekende zei ik: “Kijk, ik ben anders dan de anderen. Laat me mezelf zijn, laat me dingen ervaren want ik wil uitzoeken wie ik ben en wat ik graag wil. Ik zal jullie in ieder geval helpen om jullie merk (Mercedes) te helpen groeien bij de jonge mensen’. En dat is ook gebeurd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print