“Wuhan vleermuis” uitspraak Valtteri Bottas zorgt voor commotie op Chinese sociale media

Na de race in Turkije is er op de Chinese social media ophef ontstaan over een uitspraak van Valtteri Bottas, Mercedes reageerde ondertussen al.


Voor Valtteri Bottas was de GP van Turkije een race om snel te vergeten want tijdens de eerste bocht mocht hij een goed resultaat al op zijn buik schrijven.

Na de race werd de Fin de vraag gesteld of er een dag was in 2020 die hij mocht overslaan, welke dat dan zou zijn en Bottas antwoordde: “Vandaag. Of misschien die dag dat er iemand een vleermuis kocht in Wuhan.”

Dat schoot bij sommige Chinezen in het verkeerde keelgat en er ontstond ophef op de sociale media. Er wordt immers algemeen aangenomen dat COVID-19 ontstaan is in de stad Wuhan en dat er ondertussen ongeveer 1,3 miljoen mensen wereldwijd aan overleden zijn.

Als gevolg van de uitspraken van Bottas kwam Mercedes op de proppen met een verklaring op het Chinese sociale media platform Sina Weibo.

“Beste Chinese fans,” zei het team, “zoals we allemaal weten, maakt de sport ons emotioneel, vooral met de hoogte- en dieptepunten die overwinningen en nederlagen met zich meebrengen.”

“Afgelopen zondag had Valtteri een zware en teleurstellende race, waarin hij de wereldtitel verloor. Hij was niet van plan om iemand te beledigen voor de tv-camera’s direct na de race, en hij wilde zeker niet respectloos zijn ten opzichte van China en de Chinese fans.”

“Hij is nog steeds de Valtteri die we allemaal kennen, hij geeft net zoveel om elke fan in China als wij, hij wenst ieder van jullie het beste en om veilig te blijven in zo’n moeilijke tijd, en draagt de toezegging om voor jullie allemaal een spannende race te laten zien.”

“We wensen jullie een goede week toe en kijken uit naar de laatste races van het seizoen samen. Team China.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print