Di Montezemolo waarschuwt Felipe Massa

In een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera waarschuwt Ferrari-president Luca Di Montezemolo Felipe Massa voor zijn mindere resultaten van de laatste races.
image
Aan het eind van vorig seizoen en bij de start van dit seizoen leek het er even op dat Felipe Massa zijn vorm van weleer had teruggevonden. De wederopstanding van de Braziliaan was echter van korte duur, want vanaf Monaco pakte Massa nog slechts zestien punten. Voor Ferrari is dit echter niet genoeg om Massa nog een contractverlenging te kunnen bieden bij de Scuderia.

Di Montezemolo: “Felipe is een fantastische gast en een snelle rijder. De voorbije dagen zijn we echter heel eerlijk tegen hem geweest, zowel hij als het team hebben dringend punten nodig. Daarna zullen we opnieuw samenzitten en beslissen hoe het verder moet.”

Over de heisa rond Fernando Alonso gaf Di Montezemolo ook nog een woordje uitleg. De Ferrari-president had de Spanjaard na de GP in Hongarije tot de orde geroepen over zijn uitspraken in de pers. Alonso had immers gezegd dat hij een andere wagen wou, waarmee hij wel voor de overwinning kon gaan. Het leek er even op alsof er iets gebroken was tussen Alonso en Ferrari, maar Di Montezemolo bevestigd dat de relatie tussen beide partijen nog steeds even sterk is als voorheen.

“Fernando heeft ons veel gegeven in de voorbije jaren. Zijn ontgoocheling, die vanaf Silverstone naar buiten kwam, en waarbij hij om meer competitiviteit vraagt, is niet meer dan normaal. Ik was echter niet gediend met sommige van zijn woorden, en daarom heb ik iedereen er nog eens aan herinnerd dat Ferrari steeds boven alles komt.”

“We mogen onze fans nooit uit het oog verliezen, want zij verdienen respect! We moeten hen voldoening bieden, en dus is ons werk voor Ferrari en voor hen. Ik wil echter duidelijk stellen dat ik enkel geïnteresseerd ben in Ferrari. We hebben al heel wat rijders gehad. Sommige waren goed, anderen waren fantastisch. Maar rijders komen en gaan, terwijl Ferrari blijft. Fernando is een fantastische coureur, die enkel wil winnen. Hij lijkt wat op mij. Maar hij moet ook begrijpen dat we samen winnen of verliezen, dus van onze kant moeten we hem een wagen geven die in staat is om op de voorste twee rijen te starten. Ik vind het ook niet leuk om te zien dat onze wagen te kort komt, en daarom ben ik tussen gekomen, zonder mijn autoriteit over mijn mensen te misbruiken.”

Over een eventuele komst van Sebastian Vettel in de toekomst bleef de Italiaan verder vaag. “Vroeg of laat wil elke rijder wel voor Ferrari rijden, het is voor iedereen een droom om te verwezenlijken. Zelfs Ayrton Senna klopte bij ons aan. Het is echter niet omdat we veel problemen kennen dat het vinden van nieuwe rijders dat ook is. Zoals ik al zei, is Fernando één der grootsten. Dat heeft hij in het verleden al bewezen, en dat zal hij in de zeer nabije toekomst opnieuw doen.” aldus Di Montezemolo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print