Ferrari start onderzoek naar slechte competitiviteit

Stefano Domenicali, de teambaas bij Ferrari, heeft opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar de slechte competitiviteit van Ferrari tijdens de GP van Hongarije.
image
Ferrari startte het seizoen redelijk sterk maar het slaagde er nooit in om zich echt goed te kwalificeren. Een oud zeer, want ook de voorbije seizoenen was de kwalificatie nooit echt goed bij Ferrari. Meestal werd die povere kwalificatie ruimschoots gecompenseerd door een veel betere racesnelheid op zondag. Probleem is echter dat je dan steeds plaatsen goed moet maken tijdens de race.

Ferrari had dan ook als hoofddoel om haar kwalificatie te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de racesnelheid. In Hongarije was die racesnelheid plots een stuk minder goed dan voordien. Ferrari wil de oorzaak nu vinden van het minder presteren tijdens de race. Er werden in Hongarije nieuwe banden voorzien door Pirelli maar het is op het eerste zich niet duidelijk of daarbij de oorzaak van het probleem moet gezocht worden.

“We hebben gezien dat we de kloof die we tijdens de eerste races hadden verloren hebben,” aldus Stefano Domenicali. “Tijdens de races was de snelheid duidelijk erg sterk maar hier in Hongarije was het op beide bandencompounds niet goed.”

“We moeten nu zien of de nieuwe banden onze racesnelheid negatief beïnvloeden en hoe we hierop moeten reageren. Dit zal immers de bandenstructuur zijn voor de resterende races van het seizoen.”

Ferrari bracht naar de races in Groot-Brittannië en Duitsland heel wat updates mee maar deze brachten niet de verhoopte resultaten. Het zorgde ervoor dat Ferrari voor Hongarije moest terugkeren naar de oudere specificaties. Dat betekende ook dat Ferrari met een wagen reed die bijna identiek was aan de wagen van de race in Spanje. Geen goede zaak wanneer je weet dat alles tijdens een seizoen draait rond de vele updates.

Ferrari heeft dus heel wat werk te doen indien het binnen drie weken wil aanspraak maken op de overwinning in Spa-Francorchamps.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}