VIDEO: Een rondje Monza met de nieuwe V6-motor van Mercedes

Net als Renault een tijdje geleden heeft Mercedes vandaag voor het eerst laten horen hoe hun nieuwe motor voor volgend seizoen ongeveer zal klinken.
Ongeveer, want het geluid dat we te horen krijgen komt van een run op een dyno-testbank. Mercedes maakte een simulatie van een rondje rond het circuit van Monza, zoals te zien is in onderstaande video.

De nieuwe motor bereikt een toerental van 15 000 toeren, waar de huidige V8 nog aan 18 000 toeren komt. De 1.6 liter V6 Turbo krachtbron wordt ook voorzien van modernere systemen voor energierecuperatie. Het geluid die wordt geproduceerd geeft echter nog geen volledig beeld van de werkelijkheid, aangezien het werd opgenomen tijdens een dyno-testrun.

Het precieze geluid zullen we pas te horen krijgen eens de motor in een wagen zal zitten, en die de krachten van een circuit zal ondergaan, al geeft dit filmpje al een aardig voorsmaakje. Kan je niet wachten om meer te zien van de nieuwe F1-generatie, of vind je het nieuwe geluid maar niks? Laat het ons weten op de Facebookpagina van F1journaal!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}