Michael Schumacher verrast door snelheid Mercedes

Michael Schumacher reed de voorbije drie seizoenen voor Mercedes, maar hij is verrast door de snelheid die Mercedes momenteel heeft.
image
Schumacher maakte bij Mercedes een veelbesproken comeback. Sommige F1-fans vonden dat de Duitser aantoonde dat hij nog steeds meekon op het hoogste niveau, anderen gaven dan weer veel kritiek omdat teamgenoot Nico Rosberg regelmatig beter presteerde.

Eind vorig seizoen nam de Duitser voor een tweede keer afscheid van de Formule 1 en werd hij bij Mercedes vervangen door Lewis Hamilton, die een al minstens even veelbesproken overstap maakte van McLaren naar Mercedes. Rosberg kon al zegevieren dit seizoen en in Hongarije kon ook Hamilton zijn eerste zege bij Mercedes behalen.

“Hopelijk begrijpen de mensen nu net iets beter hoe goed Nico Rosberg is,” geeft de zevenvoudig wereldkampioen de Duitser nogmaals een schouderklopje.

Schumacher zelf is alvast aangenaam verrast door de snelheid die Mercedes dit seizoen heeft, iets waaraan het ontbrak de voorbije drie seizoenen toen Schumacher voor Mercedes reeds. De renstal kampte toen te vaak met technische problemen en had te weinig racesnelheid.

“Rekening houdende met waar we eind vorig seizoen eindigden is het een grote verrassing waar we ons nu bevinden,” zei Schumacher tegenover Eurosport. “Ik ben tevreden voor hen, maar dit zag ik niet aankomen.”

Schumacher liet ook nog weten dat hij geen spijt heeft dat hij geen vierde seizoen voor Mercedes heeft kunnen rijden.

“Die drie seizoenen vroegen zoveel energie van mij dat ik niet meer op het niveau zou hebben kunnen presteren dat ik van mezelf eis,” aldus Schumacher. “Het zou voor mij niet voldoende geweest zijn om enkele races te winnen, ik wil voor het kampioenschap kunnen strijden. Dat was mijn doel.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}