Dikke punten voor Pierre Gasly na een ‘perfect weekend’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Pierre Gasly reed zich ook tijdens de GP van Mexico opnieuw in de kijker door een zeer sterke race te rijden. Gasly zag die sterke prestatie ook beloond met een vierde plaats en heel wat belangrijke punten.

Gasly slaagde erin om tijdens de race beide Ferrari’s vlot achter zich te houden, opnieuw een zeer sterke performance van de Fransman die zo ook een zeer sterk raceweekend beloond zag met twaalf kostbare wk-punten.

Door die twaalf punten staat Gasly niet alleen nog comfortabeler op de negende plaats in het rijderskampioenschap, AlphaTauri komt ook naast Alpine op de vijfde plaats bij de constructeurs.

“Het was het perfecte weekend,” zei Gasly na afloop van de race. “Ik denk niet dat er iets beter had gekund.”

“We hebben op zaterdag duidelijk een goede prestatie geleverd en vervolgens ook de vierde plaats tijdens de race, achter Red Bull en Lewis is dit eigenlijk een kleine overwinning voor ons. Ik ben dan ook zeer blij.”

“We hebben heel wat punten behaald voor het kampioenschap en ook de snelheid zat goed. Van de eerste ronde tot het einde had ik alles onder controle en de Ferrari’s konden mij nooit echt aanvallen. Het was dan ook een leuke race, ook al was het een beetje eenzaam rijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022