Sergio Perez viert historisch podium in Mexico: “Dit is ongelooflijk!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen won gisteren de GP van Mexico maar de Mexicanen gingen pas helemaal uit hun dak omdat Sergio Perez als derde mee op het podium mocht. Perez moest nipt de duimen leggen voor Lewis Hamilton maar zijn podiumplaats was naast historisch ook magisch te noemen.

“Dit is een ongelooflijke dag,” zei Perez nadat hij als eerste Mexicaan ooit tijdens de GP van Mexico op het podium. “Tijdens je thuisrace op het podium staan is zeer, zeer speciaal.”

“Ik had overduidelijk graag meer gewild, ik wou de race winnen, of een 1-2 voor het team halen, dat zou geweldig geweest zijn.”

“Het was erg close. Er was een ronde dat het erg kritisch was voor de undercut. Zij zijn die ronde de pits ingegaan dus hebben wij het tegenovergestelde gedaan en langer doorgegaan.”

“Het was ook tricky met de wagens die we op een ronde moesten zetten. Ik heb daarbij wat tijd verloren, het was zeer close.”

“Inhalen is hier zeer moeilijk, zeker gezien de snelheid op het rechte stuk die Mercedes hier haalde. Ik had een kans, het is jammer dat we geen 1-2 behaalden.”

Een derde plaats voor Sergio Perez was echter voldoende voor een stevig feestje bij de Mexicaanse fans.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022