Ferrari is Leclerc en Sainz dankbaar voor ’teamspirit’ tijdens teamorders: “We wisselden hen twee keer van positie”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto was na afloop van de GP van Mexico lovend over de attitude van zijn twee rijders die duidelijk een ’teamspirit’ hadden en het teambelang op het eigenbelang lieten primeren.

Dikke punten scoorde Ferrari in Mexico, belangrijk voor de strijd met McLaren om de derde plaats in het kampioenschap. Na afloop van de race was er echter veel te doen rond de teamorders die Ferrari hanteerde.

Charles Leclerc kreeg van het team te horen dat hij zijn vijfde plaats aan Carlos Sainz moest geven, de Monegask leek volgende de tv-feed eerst te aarzelen maar gehoorzaamde en liet zijn teamgenoot passeren. Zo hoopte Ferrari om alsnog Pierre Gasly en de vierde plaats te kunnen pakken.

Dat lukte echter niet en uiteindelijk hield Carlos Sainz aan het einde van de race serieus in zodat Charles Leclerc opnieuw de vijfde plaats kreeg. Mooi teamwerk dus bij Ferrari

“Het was een scenario dat we ’s ochtends tijdens onze strategiemeeting besproken hadden,” aldus Binotto. “We wisten dat op een bepaald moment tijdens de race misschien de strategie voor beide rijders verschillend zouden maken. We wisten dat dit een opportuniteit zou kunnen opleveren om eventueel de rijder voor ons, Gasly, in te halen.”

“Dat was op papier, maar om het dan ook te doen, dan geef je het voordeel aan één van beide rijders. We lieten dan ook een pitstop maken met het idee om de kloof met Gasly te dichten en eventueel de posities terug te wisselen indien dat niet zou lukken. Het was een mooi voorbeeld van teamspirit.”

“Het was een mooie samenwerking tussen beide rijders. Het is niet eenvoudig om wanneer je zes of zeven seconden voorsprong hebt, zo hard in te houden dat je de positie terug kan geven. Het beste is dat ze de situatie allebei begrepen.”

“We hebben op die manier alles geprobeerd om Gasly bij te halen. Toen we realiseerden dat het niet zou lukken hebben we de posities terug gewisseld naar degene die ze waren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022